Изолация, Мазилки, Бои

 

снимка 1

ШУМОИЗОЛАЦИЯ

 Под замазката на пода във всички помещения поставяме FONAS 31 -  еластична звукоизолационна подложка за защита от ударен шум падане на предмети, ходене, тропане, плъзгане на мебели, вибрации (причинени от машини, уреди и др.), която подобрява звукоизолацията с 31 dB. 

 Представлява мембрана, изработена  от  полиестер  с  висока плътност, импрегнирана  към битумна подложка. Продуктът е покрит отгоре с полиетиленово фолио.  Подложката не позволява развитие на плесени, не старее и не се променя във времето. 

                                                       увеличи изображенията

 

 

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

      Стремим се да постигнем за сградите ни клас А по скалата за енергоефективност и по тази причина обръщаме изключително внимание  на  топлоизолацията. В последните ни сгради разходът за отопление на живущите през студените месеци е значително снижен. При минусови външни температури, измерените градуси в общите части на сгадите е около +20˚ С. 

      Изпълняваме фасадите на сградите си по два начина:

   - с фасадни интегрирани топлоизолационни системи на утвърдени производители. Поставяме такива с 10 см дебелина на полистирена (EPS), като използваме не бял, а сив (графитен) стиропор, който е с подобрени топлоизолационни свойства, не променя формата си, устойчив е на стареене, не се свива и е трудно горим. Графитеният 10см EPS е еквивалентен на 18см обикновен стиропор. 

 Поставяме топлоизолация и между сутерена и партера- минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR с дебелина от 7,5см са устойчиви на натиск, паропропускливи и негорими.

   10см топлоизолационни плоскости поставяме  и на покрива

      

            

                                                 увеличи  изображенията

- с окачена вентилируема фасада от HPL плоскости на австрийския концерн Funder MAX, с дебелина 6мм и каширана вата 80мм Rockwool A1, еквивалентна в топлоизолационните си свойства на 12см графитен стиропор. Плокостите са водоустойчиви, UV устойчиви, притежават клас на горимост B1 и имат антиграфити ефект. Сградата е защитена от директното влияние на околната среда, като в същото време е влагопропусклива от вътре на вън. Важно преимущество на този тип окачени фасади е проветривата камера, която остава между покритието и топлоизолацията и  заради която е наречена и "вентилируема". Гаранционният срок на HPL плоскостите е 25 години.

           

   Партерните нива на сградите ни са облицовани с естествен камък, като под облицовката поставяме топлоизолация от XPS- плоскости.

 

    

 

 

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ

   Основите, покрива и откритите тераси изпълняваме с двуслойна битумна хидроизолация на утвърдени производители.

        

        

                                                   увеличи изображенията

 

 

МАЗИЛКИ

   Външните мазилки, които полагаме на фасадите ни, са устойчиви на атмосферни влияния, механични повреди и на развитие на мухъл и плесен; с активен самопочистващ ефект, с висока степен на паропропускливост.

      Вътрешните мазилки са гипсови и варо- циментови, полагани машинно.

 

                                                      

    

                                                       увеличи изображенията