Дограми и остъкляване

Обръщаме значително внимание на разположението на прозорците във всяко помещение в сградите ни, на отваряемостта, големината, притокът на слънчева светлина и естествената осветяемост на жилищата. Стараем се да използваме максимално възможностите на всеки архитектурен проект в това отношение.

Изборът на подходящ тип стъкло и профил са от изключително значение за постигане на отлична енергоефективност за всеки жилищен блок. Ние остъкляваме сградите си с тройни стъклопакети, в които едно от стъклата е тип "четири сезона" (високоенегрийно). Стъклото тип  „4-сезона” спестява енергия и през лятото, и през зимата. Разходите за охлаждане намаляват с най- малко 40 %, а тези за отопление –наполовина, в сравнение с обикновен стъклопакет. Благодарение на функцията “соларен контрол”, стъклопакетът, който ползваме, отразява два пъти повече слънчева енергия, в сравнение с обикновен стъклопакет и не се нуждае от допълнителна слънчева защита. Осигурява комфорт и прохлада дори и в най- горещите дни, ограничава количеството слънчева енергия, проникваща в помещенията и намалява нуждата от климатична инсталация. Намалява и количеството UV лъчи, с което  предметите и мебелите в помещението се запазват за по- дълго време. Имат три пъти по- висока термоизолация през зимата, в сравнение с обикновените стъклопакети. Студената зона в близост до прозорците и загубата на топлина намаляват значително.

На всички прозорци поставяме подпрозоречни первази, външни алуминиеви и вътрешни PVC.

    Профилите (дограмата), които поставяме на прозорците и вратите към балконите, са два вида, в зависимост от типа фасада, която сме избрали за всяка от сградите ни:

 

АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА

   Алуминиева дограма на производители като Reynaers (например, тяхната  система CS77, повече виж тук) за прозорците и балконските врати. Тя е с прекъснат термомост и прахово боядисана в цвят по RAL, с троен стъклопакет с високоенергийно стъкло. Профилите са с противовзломен обков с възможно най- високия клас на сигурност-  WK2/ WK3. Имат степен на защита срещу куршуми и са пожароустойчиви според европейските стандарти. 

    Всички офиси и магазини в нашите сгради са остъклени с алуминиеви профили.

   От алуминиеви профили са и димоуплътнените врати в коридорите на всеки етаж. Те покриват всички  изисквания за пожароустойчивост в жилищна сграда според действащото в страната ни законодателство. 

 

                

 

                                                                  

      

                                                     увеличи изображенията

                                                         

 

PVC ДОГРАМА

 

PVC дограма на производители като SCHUCO, REHAU, KOMMERLING, пет и шесткамерни системи (например системите REHAU Euro- design 86+; KOMMERLING 88+ и др.)  с троен стъклопакет, с които ви осигуряваме по- ефикасна термоизолация и намален разход на енергия. Профилите са устойчиви на атмосферни влияния и са с противовзломен обков с възможно най- високия клас на сигурност-  WK2.

 

    

 

    

 

    

                                                       увеличи изображенията