ул."Д-р Калинков", ж.к. "Разсадника"

Жилищна сграда на ул. „Д-р Калинков“ и граничи с парк „Св. Петър и Павел“ (Боримечката), който е един от най- големите в централната част на София, с площ от 80хка. Намира се на кръстовището на бул. „Константин Величков“ и бул. „Възкресение“ и е изцяло благоустроен и един от най-поддържаните паркове в града. Сред предимствата му са множеството обновени детски площадки, заведения за хранене, кафенета, спортни съоръжения и условия за различни видове спорт. Зелените площи осигуряват комфорт и дават възможност за спокоен отдих на въздух, далеч от ежедневния шум на града. Това е и едно от местата, предвидено от общината за разходка на домашни любимци и една от главните алеи започва точно пред новата ни сграда. Срещу нея е и църквата „Св. Петър и Павел“.
Обитателите на сградата ни имат възможност да се насладят на чудесната панорама към Витоша или зелените пространства в непосредствена близост, и то от всеки етаж, без да имат опасения, че гледката им ще бъде ограничена от нови строежи.
Освен парка, друго предимство на локацията са удобствата на добре устроения жилищен район на „Разсадника“.
На 10 мин пеша от сградата ни се намират супермаркетите „Била“ и „Фантастико“, на 15 мин – „Т-маркет“ и „СБА“, в близост има и по- малки хранителни магазини.
Наблизо са Националният дворец на децата, две детски градини („Коледарче" и „Детство под липите“, и двете на 10 мин. пеша), 136- то СУ „Л.Каравелов“, също на 10 мин. пеша, 147- мо Основно училище и 57-мо спортно училище „Св. Наум Охридски”, които пък са на нашата улица, „Д-р Калинков“
В района се намират и няколко здравни заведения- САГБАЛ „Света София“, САГБАЛ „Д- р Щерев“, МЦ „Авицена“ и 10- ти ДКЦ, всички на по около 500м до километър от адреса ни.
На 400 метра от жилищния блок е метростанция „К. Величков”, а на 100 м – спирката на трамвайни линии № 11 и № 22. Съвсем наблизо има и автобусна спирка за линии № 11 и № 83.
Сградата е проектирана с общо 7 надземни етажа /партер с магазини и 6 жилищни етажа/ и едно подземно ниво с паркоместа, като подземният етаж и жилищната част се свързват с топла връзка.

Разрешение за ползване от 05.07.2019г.

Сградата е изпълнена с 10 см топлоизолация. Използваме материали на HENKEL, система Ceresit Ceretherm, НЕО ГРАФИТ- графитни плочи от полистирен, с подобрени топлоизолационни свойства, които не променят формата си, устойчиви са на стареене, не се свиват и са трудно горими. Тази топлоизолация позволява поддържането на температура от около 22˚С целогодишно, без използване на допълнителни уреди за охлаждане и отопление, с което сградата ни постига клас B+ по скалата за енергоефективност. Мазилката е еластомерна, подсилена с въглеродни, стъклени и полиакриламидни фибри; устойчива на атмосферни влияния, механични повреди и на развитие на мухъл и плесен; водоустойчива, с активен самопочистващ ефект, с висока степен на паропропускливост.
За жилищната част използваме PVC- дограма- шесткамерната система KOMMERLING 88+ с троен стъклопакет- една от топ сериите на KOMMERLING, с която ви осигуряваме по- ефикасна термоизолация и намален разход на енергия. С конструктивна ширина от 88мм., профилът притежава отлични топло- и шумоизолиращи свойства: топлоизолация Uw = 0,80 W/(m²K) ; шумоизолация- до 48 dB; а също така се характеризира с по- дълъг експлоатационен живот в сравнение с другите марки дограми.
Стъклото тип „4-сезона” спестява енергия и през лятото, и през зимата. Разходите за охлаждане намаляват с най- малко 40 %, а тези за отопление – наполовина, в сравнение с обикновен стъклопакет. Благодарение на функцията “соларен контрол”, стъклопакетът, който ползваме, отразява два пъти повече слънчева енергия, в сравнение с обикновен стъклопакет и не се нуждае от допълнителна слънчева защита. Осигурява комфорт и прохлада дори и в най- горещите дни, ограничава количеството слънчева енергия, проникваща в помещенията и намалява нуждата от климатична инсталация. Намалява и количеството UV лъчи, с което предметите и мебелите в помещението се запазват за по- дълго време. Имат три пъти по- висока термоизолация през зимата, в сравнение с обикновените стъклопакети. Студената зона в близост до прозорците и загубата на топлина намаляват значително.
За помещенията в партера използваме висококачествени алуминиева дограма и материали.
Сградата отговаря на клас В+ по скалата на енергопотребление.

Общите части са със следната степен на завършеност:
Входна врата на сградата– луксозна, с контролиран достъп и видеонаблюдение;
Настилка в коридорите– естествен камък;
Стени и тавани– с латекс;
Ел. инсталция– монтирани ключове и контакти; енергоикономични LED- лампи;
Вътрешен парапет– инокс, масивен;
Електрически пътнически асансьор на фирма "KONE"
Подземен паркинг– с настилка от шлайфан бетон.
Заден двор– настилка с унипавета, осветена ограда, озеленена зона за отдих, достъпна само за всички живущи в сградата;
Пощенски кутии;
Видеонаблюдение по периметъра на сградата и двора.

Апартаментите са със следната степен на завършеност:
Настилка – циментно- пясъчна замазка;
Стени и тавани – гипсова мазилка;
Ел. инсталация– монтирано ел. табло с предпазители, дефектно- токови защити, заредени ключове и контакти, фасунги на всеки лампен излаз;
ВиК инсталация– вертикалните щрангове се изпълняват с PPR – тръби с 6 мм изолация, водоспирателни кранове, водомери; Хоризонталните разводки – с PPR- тръби, завършващи на тапи;
Отоплителна инсталация– изпълнява се с тръби „STABI” по вертикалните щрангове и с PE с алуминиева вложка- по хоризонталните разводки; изградена и оборудвана колекторна кутия, монтирани алуминиеви радиатори с термоглави в отделните помещения, а в банята- лира с термоглава;
Слаботокова инсталация– монтиран домофон, окабеляване за телевизия, телефон, Интернет, СОТ, видеонаблюдение;
Санитарни възли– върху подовете и стените се поставя промазана хидроизолация, подът се издава на циментно- пясъчна замазка, а стените и таваните- на варова мазилка; щранговете са затворени с аквапанел;
Интериорни врати- с пълнеж от перфорирана плоча от ПДЧ, вградена в MDF рамка, със скрити 3Д панти и релефно стъкло;
Входни врати- луксозни, блиндирани, със стоманена каса;
Тераси– два вида- открити и закрити.
Закритите са остъклени с петкамерна PVC дограма с двоен стъклопакет, с настилка от естествен камък и монтирани осветителни тела;
Откритите- с настилка от естествен камък, монтирани осветителни тела и иноксови парапети с масивна ръкохватка;